Brazylijska kawa Cerrado jest cenioną Arabiką na całym świecie. Napar charakteryzuje się doskonałym wyrazistym miękkim aromatem, wyczuwalną cielistością. Jest dobrze zharmonizowana – słodka o lekkiej kwaskowatości.
Kawa Brazylia Mogiana to najlepsza kawa brazylijska, ceniona za niespotykane walory smakowe. Smak tej kawy jest łagodny, delikatny pozbawiony goryczki o niskiej kwaskowatości. Kawa charakteryzuje się słodkim aromatem z subtelnym orzechowym akcentem.
Kawa Ethiopia Djimmah 100% Arabica nie zawiedzie żadnego miłośnika kawy. Ta doskonała kawa prosto z Afryki, dostarczy nam pełny smak z odrobiną wina i nutą owocową. Na podniebieniu pozostanie długo przyjemny smak cytrusów. Pianka jest elastyczna i gęsta.
Kawa Colombia Excelso EP to szczególny typ arabiki uprawianej w regionach Kolumbii. Państwo to przoduje w dużej ilości upraw naprawdę pysznej i poszukiwanej kawy. Ziarna Excelso są duże, jednak nieco mniejsze od ziaren Supremo, którą znajdą Państwo w naszej ofercie. Kawa kolumbijska jest klasyfikowana przed wysyłką zgodnie z rozmiarem ziaren.
Kawę Brazylia Gauxupe 17/18 już przy pierwszym wizualnym i zapachowym kontakcie stawiamy w czołówce klasycznych kaw brazylijskich. Wyraźnie większe ziarna i zdecydowanie pełniejszy bukiet smakowo – zapachowy sprawia, że kawa ta na długo pozostaje w pamięci.
Kawa Honduras SHG San Marcos pochodzi z farm w pobliżu San Marcos w Ocotepeque. Znajdziemy ją w zachodniej części Hondurasu, tuż przy granicy z Salwadorem, gdzie uprawy zaczynają się na wysokości 1500 m n.p.m. oznacza to, że ziarna wytwarzane są w czystym, ekologicznym środowisku.
Kawa Colombia Medellin Supremo przygotuje niezapomniane spotkanie egzotycznych owoców i czekolady. Chociaż mocna i aromatyczna, jednak delikatna i harmonizująca. Ekskluzywne i regularne ziarna kawy są palone do ciemnego koloru, tworząc delikatne i atrakcyjne olejki zapachowe.
Excelso Tolima ma bogaty orzechowy posmak i kosztując jej znajdziemy nuty wanilii, gujawy i cytrusów. Łagodna kawa o eleganckiej równowadze.
Nicaragua Olomega SHG EP to kawa pochodząca z górskiego północno-zachodniego regionu Nikaragui. Jest to kawa o ściśle wysokiej gramaturze, co oznacza, że kawa była hodowana na dużych wysokościach, co pozwala rozwijać się wolniej, co daje gęste ziarno o wysokiej jakości.
Arabika Peru HB to wysokiej jakości kawa przyciągająca swoim smakiem gorzkiej czekolady z lekko owocową nutą. Kawa ta należy do kaw delikatnych i dobrze zbalansowanych o niskiej zawartości kofeiny.
Kawa Brazil Fazenda pochodzi z Brazylii, z plantacji Fazenda Rainha prowadzonej przez rodzinę Carvalho Dias, w południowej części stanu Minas Gerais. Odmiana Yellow Bourbon stanowi esencję tego, co w brazylijskiej kawie jest najlepsze.
Kawa Mexico Esmeralda SHG EP jest produkowana w regionie Oaxaca i jest prawdopodobnie najlepszą kawą, jaką pozyskuje się w Meksyku. Kawa ze słynnego regionu Oaxaca charakteryzuje się średnio intensywnym kwiatowym, łagodnym, wytrawnym aromatem.
Kawa Ethiophia Yirgacheffe Washed to jedna z najlepszych górskich kaw. Ma delikatną kwasowość, body i smak. Wiele osób pijąc Yirgacheffe wyczuwa delikatne, kwiatowe cechy – podobne do herbaty.
Monsoon Malabar AA to idealna kawa dla fanów mocnej „małej czarnej” gdyż zawartości kofeiny w tej indyjskiej kawie jest duża. Doskonała do espresso - wychodzi z gęstą obfitą cremą, ale także do cappuccino, gdyż z łatwością przebija się przez mleko.
Filiżanka tej kawy to super słodki i kremowy napój. W smaku przypomina krem orzechowy. Zaczyna się od orzecha laskowego z odrobiną prażonych migdałów a kończy się na orzechach włoskich i orzeszkach piniowych z odrobiną słodkich winogron.
Kawa Guatemala SHB ma posmak karmelu, wręcz winny aromat jabłek oraz czekolady. Znakomity, słodki smak i oryginalny, łagodny aromat wyróżniają Gwatemala Huehuetenango SHB spośród innych kaw.
Kawa Brazil Fazenda Miaki Yellow Bourbon to propozycja dla ceniących sobie klasyczny smak czarnej kawy. Głębokie nuty orzechów włoskich i czekolady, delikatny aromat i piękny ciemny napar zadowolą każdego smakosza kawy.
Kawa Brazil Fazenda pochodzi z Brazylii, z plantacji Fazenda Rainha prowadzonej przez rodzinę Carvalho Dias, w południowej części stanu Minas Gerais. Plantacja Rainha, której właścicielem jest Luis Fernando de Carvalho Dias ma powierzchnię około 200 hektarów, położona jest na wysokości 1150 – 1400 m n. p. m i zajmuje się wyłącznie uprawą kawy odmiany Yellow Bourbon.
Kawa Colombia Supremo La Manuela to kawa pochodząca z Kolumbii – drugiego, co do wielkości producenta kawy na świecie i największym producentem kawy Arabica. Kolumbia jest znana z wysokiej jakości kaw. Eksportują około 12,5 miliona worków, z czego połowa trafia do Stanów Zjednoczonych.
Kawa Papua New Guinea Sigri AA w tym roku cieszy się wysoką jakością i jesteśmy zadowoleni, że możemy ją dla Państwa zdobyć. Kawa ta ma wyraźne rodzinne połączenie z kawą Blue Mountain z Jamajki (przez większość uważana za najlepszą kawę na świecie), z tym wyjątkiem, że obecnie kawa z Papui – Nowej Gwinei jest prawdopodobnie lepsza i zdecydowanie mniej kosztowna.
Kawa Tanzania AA Shilanga Estate będzie idealnym wyborem dla miłośników espresso o specyficznym słodkim smaku wanilii, karmelu i cukierków PEZ połączonym z dość wyrazistą limonką.
Kawa Brazylia Mogiana to najlepsza kawa brazylijska, ceniona za niespotykane walory smakowe. Smak tej kawy jest łagodny, delikatny pozbawiony goryczki o niskiej kwaskowatości. Kawa charakteryzuje się słodkim aromatem z subtelnym orzechowym akcentem.
Kawę Brazylia Santos 17/18uprawianą na słonecznej plantacji rejonu Sao Paulocharakteryzują duże ziarna - 17/18, zawierające większą ilość kofeiny. Odpowiednie położenie i wysokość gleb, na których znajdują się plantacje ziaren Santos mają wpływ na jej niską kwasowość. Jej ziarna pochodzą z upraw ekologicznych, zbierane są ręcznie a następnie poddawane obróbce na sucho. Brazil Santos produkowana jest ze 100 % ziaren Arabica, swoim aromatem zdobyła liczne grono zwolenników.
Kawa Brazylia Mogiana to najlepsza kawa brazylijska, ceniona za niespotykane walory smakowe. Smak tej kawy jest łagodny, delikatny pozbawiony goryczki o niskiej kwaskowatości. Kawa charakteryzuje się słodkim aromatem z subtelnym orzechowym akcentem.