Colombia Supremo 250g

29,00 zł
Brutto

Kawa Colombia Medellin Supremo przygotuje niezapomniane spotkanie  egzotycznych owoców i czekolady. Chociaż mocna i aromatyczna, jednak delikatna i harmonizująca. Ekskluzywne i regularne ziarna kawy są palone do ciemnego koloru, tworząc delikatne i atrakcyjne olejki zapachowe.

Ilość:

 

Dbamy o bezpieczeństwo Twoich danych.

 

Dostarczamy produkty wysokiej jakości.

 

Czas na zwrot produktów - 14 dni!

Kraj pochodzenia:
Kolumbia
Region:
Antioquia
Wysokość upraw:
1200 - 2000 m n.p.m.
Gatunek:
Arabica
Intensywność: 7 / 10
Kwasowość: 7 / 10
Zalecana metoda parzenia:
przelewowa/ciśnieniowa
Aromat:
delikatny ale trwały

Kawa Colombia Medellin Supremo przygotuje niezapomniane spotkanie  egzotycznych owoców i czekolady. Chociaż mocna i aromatyczna, jednak delikatna i harmonizująca. Ekskluzywne i regularne ziarna kawy są palone do ciemnego koloru, tworząc delikatne i atrakcyjne olejki zapachowe.

Meddellin Supremo uprawiana jest w Kolumbii, w regionach Antioquia oraz Caldas, na terenie niewielkich, liczących średnio 5 ha powierzchni gospodarstw rodzinnych. Jest to obszar, na którym zlokalizowana jest największa liczba plantacji kawy w Kolumbii, uważany przez wiele osób za ten, z którego pochodzą najlepsze kolumbijskie kawy. Górski teren, na którym położone są uprawy, sprawia, że mechanizacja pracy jest niemożliwa. Każdy etap produkcji – od zbiorów do suszenia ziaren     wykonywany jest przez rolników i ich rodziny. Kolumbia jest drugim co do wielkości producentem kawy na świecie. Produkowane są tu tylko myte odmiany arabiki – Kolumbia jest największym światowym producentem tego rodzaju kawy. Termin Supremo używany jest w klasyfikacji kaw kolumbijskich jako określenie klasy największych ziaren. Ziarna klasy Supremo i Excelso bardzo często są zbierane z tego samego drzewa, a ich rozróżnienie następuje po sortowaniu ziaren według rozmiaru.

Idealna do parzenia w kafetierach moka, w filtrach -np. w ekspresach przelewowych i dripach, czy we french pressach. Jest także dobrą propozycją dla zwolenników specialty coffee i alternatywnych sposobów parzenia.